Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Česti kvarovi

TopRAZBIJENI TOUCHSCREEN ILI DODIRNI ZASLON

● Najčešći slučaj je da kod pada pukne staklo na touchscreenu pa ga je potrebno mijenjati. Drugi slučaj je da dodirne funkcije ne rade ili se brkaju a nije razbijeno ništa, u tom slučaju isto treba mijenjati touchscreen.

●U većini sada novih mobitela je sve spojeno tvornički (staklo-touch-lcd) i prilikom oštećenja jednog od dijela mijenja se komplet što i poskupljuje popravak znatno. Pogotovo Samsung mobiteli sa zaobljenim ekranom, za njih je popravak najskuplji.

 ●U zadnje vrijeme alati za repariranje ekrana su postali dostupni pa tako i kod nas sada postoji opcija repariranja samo stakla.
Staklo se da reparirati samo u slučaju da je ekran ostao neoštećen i da touch radi potpuno ispravno. Ta opcija repariranja vrijedi uglavnom za mobitele koji su najčešći na našem tržištu i za koje postoje dijelovi za repariranje.
●Ako netko treba još neko dodatno objašnjenje može uputiti pitanje serviseru u sekciji “Pitanja”
TopNE RADI EKRAN ILI LCD DISPLAY
●Najčešći slučaj je da ekran pukne ili je stisnut pa se pojave mrlje, u oba slučaja mijenja se ekran.
●U rijeđim slučajevima kad ekran ne radi a nema vidljivih mehaničkih oštečenja isto se mijenja ekran.
TopPROBLEMI S PUNJENJEM

●Problemi s punjenjem koji mogu biti uzrokovani raznim neatestiranim punjačima, te punjačima kućne radinosti. Česti slučaj smočen konektor punjenja ili regulator punjenja.

●Drugi česti slučaj je potrgan konektor nasilnim guranjem punjača (neki noviji micro USB konektori su dosta osjetljivi)

TopKVAR ZBOG PADA S VISINE ILI U VODU
 ●Dosadašnje iskustvo je pokazalo da mobiteli najčešće stradavaju prilikom pada s visine ili u vodu. Prilikom pada najčešće se razbije ekran ali dolazi i do oštećenja matične ploče, dok kod pada u vodu dolazi do korozije na matičnoj ploči, zbog čega je potrebno što prije potražiti pomoć servisera. Mnogi mobiteli nemaju signala ili im se signal gubi, što je u većini slučajeva također zbog pada.

SAVJET za mobitel koji je pao u vodu:

●Odmah izvadite bateriju ako možete, zatim ga osušite fenom koliko god možete. Uzmite kilu riže i stavite mobitel u vrečicu s rižom i što prije donesite do najbližeg servisa. Ako ste na moru pošaljite ga što prije zapakiranog u kutiji s rižom na našu adresu a mi ćemo ga odmah rastaviti i probati spasiti. Ne pokušavajte ga paliti ako niste 100% sigurni da je sve u mobitelu suho jer ćete s tim samo pogoršati situaciju. Prosjek jednog takvog čišćenja kod nas je 150,00kn.

●PRIJATELJSKI SAVJET I UPOZORENJE: NEMOJTE MISLITI DA AKO MOBITEL STAVITE U RIŽU DA ĆE SE ON POSUŠITI I DA ĆE ODMAH RADITI!! NE PALITE GA I IZVADITE OBAVEZNO BATERIJU I DONESITE GA U NAJBLIŽI SERVIS!!! 
(Primijetili smo da ljudi rade grešku i nestrpljivi su ili žele uštedjeti pa čim mobitel malo posuše pokušavaju ga upaliti i tu rade najveću grešku jer ga Vi u kućnoj radinosti nikad nemožete posušiti kako spada i ne pokušavajte uštedjeti jer na kraju oni nestrpljivi uglavnom unište mobitel tako da je popravak neisplativ) 

TopPROBLEMI SA ZVUČNICIMA I MIKROFONIMA

●Kako prepoznati da li je u kvaru zvučnik ili mikrofon? Vrlo lako!

●Ako vi ne čujete ništa, a sugovornik vas čuje normalno onda je u kvaru zvučnik. Isto tako ako vi glas čujete slabo ili vam u slušalici krči također je zvučnik u kvaru.

●Ako pak vi čujete dobro a vaš sugovornik vas ne čuje onda je u kvaru mikrofon.
●Neki od novijih mobitela ima zvučnik s dvije membrane koji ujedno služi za dojavu dolaznog poziva, pa u nekim slučajevima se ne čuje ni zvono ni sugovornik.
●Kada vam telefon ne zvoni problem je u posebnom zvučniku za zvono tzv. Buzzer.

TopPROBLEMI S FLAT KABLOVIMA

●Problemi s flat kablovima se javljaju kod preklopnih i kliznih telefona gdje prilikom učestalog otvaranja i zatvaranja mobitela dolazi do oštećenja, što rezultira gubitkom slike na ekranu, prestankom rada kamere ili prestanka rada zvučnika (najčešće kod Samsunga).